ÇİDEA (Çocuklarla İklim Değişikliğinin Etkilerini Azaltma ve Kuşaklararası Aktarım) Projesi’nin Mayıs ayı sürecinde Çankaya Belediyesi’nin 60-72 ay yaş grubundan 388 çocuk MoniBostan’a beşinci kez gelmiştir.


Modülü Sebze-Meyve ve Tarım olan modülde, çocuklar ile beraber uygulama bahçesinin ve parkurun tadı doyasıya çıkarılmıştır.


Zararlı otların yolduğumuz, MoniBostan çiftçisi olduğunu hayal ettiğimiz Mayıs ayında Sebze-Meyve ve Tarım üzerine bol bol muhabbet ettik.


Arı olup bahçedeki çiçekleri tozlaştırdık, zehirsiz doğa dostu ilaç ile yaprak bitlerine karşı yeşilliklerimizi koruduk. Yabani ot nedir dedik kendi bahçemizin otlarını yolduk.

Pestalozzi

“ÇOCUĞUNUZU DOĞAYA YÖNLENDİRİN. ONA VADİLERİ, TEPELERİ GÖSTERİN. ORADA DAHA İYİ DİNLERLER VE ÖZGÜR OLMA RUHU ONLARA ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN DAHA FAZLA GÜÇ VERİR. FAKAT BU ÖZGÜRLÜK SAATLERİNDE SİZİN TARAFINIZDAN DEĞİL DE DOĞA TARAFINDAN ÖĞRETİLMESİNE İZİN VERİN. ONUN GERÇEK ÖĞRETMENİN KENDİSİ OLDUĞUNUN FARKINA VARMASINI SAĞLAYIN VE SİZ SADECE SESSİZCE YANINDA OLUN. BİR KUŞUN YA DA BİR YAPRAĞIN ÜZERİNDEKİ BÖCEK ONU DURDURDUĞUNDA BİLİN Kİ BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORDUR VE SİZ BU DURUMDA SADECE YANINDA SESSİZCE KALMAYI TERCİH EDİN”

Bu modülde çocukların,

1-Tarımsal üretim sürecinde döngülerin farkında olması

2-Tarımsal üretim sürecinin aşamalarını bilmesi

3-Tarımsal üretim süreci ile ilgilenmekten hoşlanması

4-Tarımsal üretim sürecinde sorumluluk alması

5-Yerel gıda tüketiminin önemini bilmesi

6-Doğal varlıkların sınırlı olduğunun farkında olması

7-Yerel gıdalar ile beslenmeye özen göstermesi

8-Mevsimsel beslenmenin önemini bilmesi

9-Kendi becerilerinin farkında olması

Gibi kazanımlar elde etmesine özen gösterilmiştir.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir