5 Eylül 2022 tarihi itibariyle GEF SGP destekli ÇİDEA- Çocuklarla İklim Değişikliğinin Etkilerini Azaltma ve Kuşaklararası Aktarım Projesi’nin, EkoRehber eğitiminin ikinci kısmı ve Çankaya Belediyesi 6 yaş grubu öğretmenlerinin proje için eğitimi başlamış bulunmaktadır.
Eğitimlerin ilk günü olan 5 Eylül tarihinde, MoniBostan’da düzenlenen eğitimde EkoRehberler ve öğretmenler güne açılış çemberi ile başlamış olup sonrasında EkoRehberler İlkyardım eğitimi ile güne devam ederken, Çankaya Belediyesi öğretmenleri Doç. Dr. Deniz Pamuk ile birlikte Doğa Temelli Uygulamalar konusunda bilgilendirilmiştir.
6 Eylül ikinci gün ise sevgili Burcu Daşer Özgişi ile birlikte arılar üzerine konuştuk. Arı türleri, arıların ekosistemdeki rolü, arıları tehdit eden faktörler ve yerel arılar hakkında bilgilendikten sonra arı oteli yapımına geçilmiştir. Öğle yemeğinden sonra EkoRehberler ile birlikte bahçe işlerine geçilmiştir.

 Bu sırada Köksal Şahin, Doğan Taşdelen Sanat Merkezi’nde Çankaya Belediyesi öğretmenleri ile birlikte Endüstiyel Tarım’ ın eleştirisini yapmıştır.

Genel olarak tüm eğitim süreçlerinde güne açılış çemberi ile başlamak bizim için oldukça önemli.

Hem EkoRehberler ile birlikte hislerimizi, beklentilerimizi, hayallerimizi hatta üzüntülerimizi paylaşırken hem de grupça çalışan kişiler olarak birbirimizin hassasiyetlerini öğrenmiş oluyoruz.

Bu nedenle ÇİDEA Projesi eğitimlerinin üçüncü gününde(7 Eylül) de güne açılış çemberi ile başladık. DADYA ekibinden sevgili Begüm Su ÖZKAN ile birlikte düğüm atölyesi gerçekleşirken, Çankaya Belediyesi ögretmenleri için Prof. Dr İnci GÖKMEN ve Prof. Dr. Ali GÖKMEN’ in anlatıcılığını yaptığı “İklim Krizi ve Kriz ile Nasıl Mücadele ederiz?” , “Şiddetsiz İletişim” gibi konular oldukça ilgi çekmiştir.
MoniBostan’ın bahçesinden hazırlanan sağlıklı yemeklerin ardından Doç. Dr. Deniz Pamuk kolaylaştırıcılığında EkoRehberler için tohum atölyesi düzenlenmiştir. Bahçe işlerinin ardından üçüncü gün sona ermiştir.

ÇİDEA Projesi eğitimlerinin dördüncü gününde (8 Eylül) Sevgili İnci Gökmen ve Ali Gökmen ile birlikte Sosyokrasi ve Şiddetsiz İletişim hakkında detaylı bilgi edindik. Devam niteliğinde olan bu eğitimlerden sonra lezzetli sağlıklı MoniBostan öğle yemeği molası verilmiştir.
Öğle yemeği ardından bahçe işleri yapılmış daha sonrasında Doç. Dr. Deniz Pamuk kolaylaştırıcılığında atölye çalışmaları ile keyifli vakitler geçirilmiştir.
Böcek ve sebzelere mercek tutulan bu atölyelerden sonra EkoRehberler ile birlikte çocuklar(bizce herkes için) duyu yolu yapılmıştır.

ÇİDEA Projesi EkoRehber eğitimlerinin ikinci aşamasının son gününde(9 Eylül), her zamanki gibi güne açılış çemberi ile başlandı. Hisler ve hayaller konuşulduktan sonra KIRÇEV ekibinden sevgili Ahmet Demirtaş ve Sevgili Tuğrul Körüklü ile birlikte bitkiler üzerine keyifli sohbetler edildi.
Lezzetli ve taze MoniBostan yemeklerinin ardından EkoRehberler, Doç. Dr. Deniz Pamuk kolaylaştırıcılığında çocuklar için hazırladıkları doğa temelli atölyeleri sundu. Gizli arkadaş tahmin oyunu ve kapanış konuşmalarından sonra EkoRehber eğitimleri sona ermiştir.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir