Önerilen projede, uzman bir ekip, 6 alanda (iklim, tohum, böcek, kompost, sebze-meyve, hayvanlar) oluşturacağı müfredatı uygulayan çocukların ekoloji ve iklim okuryazarlığı edinerek gelecek yaşamlarında hayati iki alanda; iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik,  farkındalıklarını artıracak ve çocuklar dolaylı olarak ebeveynlerini kendi gelecekleri konusunda etkileyebileceklerdir. Öncelikle üniversitelerin değişik bölümlerinden seçilecek mezun/öğrenci 20 Eko Rehber bu müfredat ile eğitilecek-eğiticilerin eğitimi. Daha sonra müfredat Eko Rehberler vasıtasıyla ve bu müfredatı oluşturan uzman ekibin gözetiminde, Çankaya Belediyesi’nin 14 anaokuluna devam eden, 60-72 ay yaş grubu, 320 çocukla Monibostan arazisinde uygulanacaktır. Çocuklar arazide tohumdan fide yetiştirmeyi deneyimleyecekler, fidelerin ürüne dönüşmesinin tanığı olacaklardır. Buna ek olarak kompost yapımı, böcek oteli, sebze ve peyzaj adalarını izleyeceklerdir. Arazi çalışmaları sırasında suyun önemi ve tasarrufu, atıkların azaltılması, tüketici yerine türetici olmak, iyi beslenme alışkanlıkları vb konularda da bilgilendirileceklerdir. Deneyimledikleri bu süreçleri aileleriyle paylaşarak onların da bu konuda farkındalıklarının artmasına katkı koyacaklardır. 

Arazi çalışmaları tamamlandığında geniş katılımlı ‘Doğa Temelli Eğitim Festivali’ düzenlenecektir. Projenin çeşitli evreleri belgelenecek ve basın, sosyal medya vb. aracılığıyla daha geniş kitlelere duyurulması sağlanacaktır.

Projenin ilk evresi tamamlandığında EkoRehberler yeni EkoRehberleri eğitecekler. Böylece projenin sürdürülebilirliği için adım atılmış olacaktır.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir